У суботу 9. децембра одржана су три семинара у организацији Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац.

Семинар "Развијање медијске писмености и критичког мишљења у настави језика" налази се под каталошким бројем 963 у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину. Циљ овог програма је oснаживање наставника да планирају и организују наставни процес који доприноси развијању медијске писмености и критичког мишљења ученика.
Семинар су реализовале: Катарина Ристановић Ацовић, дипл. проф. енглеског језика и књижевности, Гимназија „Таковски устанак“ у Горњем Милановцу и Марија Вељић, мастер, Гимназија „Таковски устанак“, Горњи Милановац.

 

Због великог интересовања овог викенда у Центру реализован је и семинар "Добра комуникација у учионици кроз примену НЛП алата" и то за две групе полазника.
Овај програм стручног усавршавања налази се под каталошким бројем 47 у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину и подржан је од стране Центра за стручно усавршавање Крушевац.
 
Циљ овог програма је унапређење компетенција наставника у области комуникације са ученицима применом алата неуро лингвистичког програмирања (НЛП алата).
Семинар су реализовале: Данијела Симоновић, Прва техничка школа Крушевац; Александра Гвозденовић, Хемијско-технолошка школа Крушевац и Зорица Филиповић, Прва техничка школа Крушевац.