Шта значи Меjкерс спејс?

Мејкерс спејс (енг. maker’s space) jе радни простор отворен за читаву заjедницу, у ком се учи, истражуjе, конструише, користе се алати и дели знање из научно-технолошких области, али и уметничких проjеката у вези са науком. Простор jе отворен за децу, одрасле, предузетнике, уметнике, креативце и садржи широки спектар опреме – од 3Д штампача и 3Д оловки, ласерских тестера, CNC машине, лемних станица па до маказа за сечење картона и лима. Простори попут овог прави су инкубатори знања и технологиjа за 21 век.

Мејкерс спејс Научног клуба Лесковац је отворена ствараоница за све креативце који траже место за реализацију својих идеја. Као део Научног клуба Лесковац, који се налази у рачунарској учионици, корисници Мејкерс спејса имају на располагању технички материјал, алате, радни простор, рачунаре, стручну помоћ и савете колега са којима могу да развијају своје пројекте – од идеје до готових производа.

Ово је место које ће вам пробудити инспирацију и омогућити умрежавање, дељење искустава и коришћење знања. У Мејкерс спејсу посетиоци имају отворен приступ свим садржајима – од библиотеке, преко рачунарске мреже све до машина, и потпуно су слободни да користе све доступне ресурсе.

 

Члановима мејкерса су сви ресурси на располагању, а за посебне машине потребна је обука од стране дежурних стручних лица.

 

Сви садржаји се могу користити уз консултацију са стручњаком који је дежуран.

 

Део материјала за израду је обезбеђен, а чланови су слободни да све додатне ресурсе који су им потребни, у договору са нама, донесу и користе.

 

РАДНО ВРЕМЕ:

Понедељак

Среда                                                   од 12 до 19 сати

Петак          

 

НАПОМЕНА: У простору Мејкерс спејса истовремено може боравити 8 особа уз претходну најаву датума доласка и време боравка на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Током боравка у простору је обавезно ношење маске, као и дезинфекција руку пре и након употребе алата.