Као и сваке године на Видовдан, 28. јуна, представници града Лесковца приредили су пријем за ученике који су постигли запажене резултате у области спорта. У дворишту Центра за стручно усавршавање у образовању, деци која су освајачи бројних медаља обратио се градоначелник др Горан Цветановић који је истакао значај промоције града кроз њихове успехе у различитим спортовима. Градоначелник је капитену РК Дубочица 54 Андрији Атанасковићу, који је проглашен најбољим стрелцем Аркус лиге, уручио признање за овај постигнут успех.

 

У име присутних спортиста обратиле су се Ива Петковић из Пливачког клуба Лесковац и Тања Антић из Атлетског клуба Дубочица. 

Пријему су такође присуствовала и деца из дијаспоре која су учесници РТС-овог кампа "Лесковац 2022".

Школа страних језика "СМАРТ" је и ове године са својим полазницима на летњој позорници Центра за стручно усавршавање у образовању организовала завршну приредбу. Приредбу су пратили родитељи и пријатељи деце .
Приредба је одржана у понедељак 20. јуна.
 
Ученици VII и VIII разреда основних школа и средњошколци града Лесковца имали су прилике да у Центру за стручно усавршавање у образовању присуствују радионицама које је водио Стефан Митић Тићми.
За овог дечијег писца, који је родом из Лесковца, кажу дa je најбољи дифовац међу песницима и најбољи песник међу дифовцима.
Заједно са Тићмијем организовали смо радионице које су биле намењене талентованим ученицима који показују своје књижевно-уметничко умеће, поседују читалачке навике и љубав према књизи.
 
Надамо се да ће им ово искуство и дружење бити још једна нит инспирације за њихов даљи рад, али и да су ове радионице само почетак рада са овим дивним младим људима.

У организацији Школе за текстил и дизајн Лесковац у четвртак 12. маја је у Центру за стручно усавршавање у образовању одржана је модна ревија.

Своју креативност приказали су ученици са смера моделар одеће и модни кројач уз подршку предметних професора. Одевне комбинације за дневне варијанте али и оне намењене свечаним приликама представљене на ревији под називом „Cool & Casual“.

Присутнима се на почетку ревије обратио директор школе Бојан Стевановић који је истакао да ће део гардеробе бити изложен као матурски рад ученика завршне године.

 

 

У среду 23.3.2022. године у Центру за стручно усавршавање одржана је радионица "Умеће родитељства" која је реализована у оквиру пројекта "Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу Србије".
Реализатор ове активности  је Маја Алексић, психолог Основне школе "Бора Станковић" из Вучја, а организатор Ирена Ивановић, педагог Основне школе "Вожд Карађорђе" из Лесковца. Радионица је реализована уз подршку Актива стручних сарадника на локалу.