u ritmu brojevaУ петак, 14. маја 2021. године, у оквиру манифестације Мај Месец Математике одржана је интерактивна плесна радионица "У ритму бројева и фигура".
 
Кроз ову интерактивну плесну радионицу учесници су имали прилике да спознају колико су математички геометријски симболи присутни у природи и урбаном животу, али и колико су бројеви повазани са музиком и плесом.
 
Захваљујемо се нашим сарадницима плесног студиа "Авангарда" који су нам омогућили да кроз добру забаву и плес научимо нешто ново!
 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Одржана онлајн предавања у оквиру М3

"Игра живота" и "Од ланчића до звезда"

igra zivota

У оквиру обележавања 10. јубиларне манифестације Мај месец математике која се по пети пут организује у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац, одржана су два онлајн предавања. Прво предавање 11.05.2021. године у 19 часова, под називом "Игра живота", одржао је др Небојша Динчић, редовни професор на Департману за математику ПМФ-а у Нишу путем ZOOM апликације. Ово научно-популарно предавање представља игру на квадратној мрежи са једноставним правилима где нема противника, победе ни пораза. Учесници су имали прилику да сазнају какве све облике можемо добити на тај начин полазећи од неког произвољног почетног облика. Са тим новим сазнањима присутни су се позабавили и питањем шта је то живот.

igra zivota1

др Весна Величковић, ванредни професор на Департману за рачунарске науке ПМФ-а у Нишу, одржала је друго предавање у оквиру манифестације Мај месец математике, под називом "Од ланчића до звезда". У петак, 14.05.2021. године у 18 часова, такође уз помоћ ZOOM апликације. На овом предавању, учесници су упознати са облицима неких мање познатих кривих и  површи на један занимљив и другачији начин.

Od lancica do zvezda

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
12. маја 2021. године, у 13:30 часова, одржана је радионица
"Златни пресек као математички принцип у  уметности"
 
Radionica Zlatni presekУ Научном клубу Лесковац, у оквиру програма обележавања манифестације Мај месец математике одржана је радионица "Златни пресек као математички принцип у  уметности", коју је водила Милена Крстић професор стручних предмета у Школи за текстил и дизајн у Лесковцу. 
 
Учесници радионице били су ученици специјалног математичког одељења основне школе "Вук Караџић" из Лесковца. Кроз кратко предавање ауторака радионице приближила им је златни пресек и његово рачунање кроз примере у архитектури и сликарству. На основу примера учесници радионице су креирали сопствену композицију у златном пресеку и при томе се сјајно забавили.
 
 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Позивамо вас да нам се у петак, 14. маја 2021. године, са почетком у 18:30 часова
придружите на интерактивној плесној радионици "У ритму бројева и фигура"
коју ће водити плесни студио "Авангарда" из Лесковца. 
Дођите да се забавимо и спознамо математичке геометријске симболе присутне у природи и урбаном животу и колико су бројеви повазани са музиком и плесом.
Очекујемо вас!
 
Interaktivna plesna radionica
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Позивамо вас да нам се у петак, 14. маја 2021. године, са почетком од 18 часова
придружите на онлајн предавању "Од ланчића до звезда" које ће
водити др Весна Величковић, редовни професор на Департману
за рачунарске науке ПМФ-а у Нишу.
 
Predavanje Od lancica do zvezda
 
Предавање ће бити одржано преко ZOOM апликације на следећем линку:
НАПОМЕНА: У складу са Правилником о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника ("Сл. гласник РС", бр.81/2017 и 48/2018) учесници ће добити потврду са бројем сати трајања.
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s