У периоду од 22. до 24. октобра, у Центру за стручно усавршавање у образовању, реализоване су активности у организацији Иницијативе за права особа са менталним инвалидитетом МДРИ-С.

Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом МДРИ-С основана је као непрофитна и невладина организација уз подршку међународне организације Disability Rights International (ДРИ) која је препознала потребу за сталним присуством и јачањем покрета за права особа са инвалидитетом у Србији.

Организација је у потпуности посвећена заштити и промоцији људских права особа са интелектуалним и менталним тешкоћама те остварењу њихове пуне укључености и учешћа у друштву. Посебну пажњу посвећују деци и одраслим особама које се налазе под ризиком или већ бораве у институцијама социјалне заштите и психијатријским болницама, с обзиром на они чине најугроженију и најмаргинализованију групу.

Визија организације је друштво које особе са интелектуалним инвалидитетом прихвата као своје равноправне чланове у сваком аспекту друштвеног живота.

22. октобра 2011. године организованаје радионицаЗначај заступања: Јачање капацитета особа с инвалидитетом и њихових заступника, а 23. октобра радионица Социјално укуључивање особа са инвалидитеом кроз јавно/приватно партнерство: Предрасуде и њихово превазилажење.

Конференцији за медије са локалним партнерима и учесницима радионица одржана је у понедељак 24. октобра, уз подршку Америчке амбасаде у Београду и Европске уније у оквиру програма „Подршка цивилном друштву“.