У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању  - Ниш, протеклог викенда одржан је тродневни међународни скуп – конференција , под покровитељством АТЕЕ – Европске асоцијације за едукацију наставника. Осим запослених из свих девет центара у Србији, у раду конференције учествовали су представници Шкотске, Шведске, Холандије, Словеније и Хрватске. Последњег дана у раду скупа учествовали су и бројни просветни радници из читаве Србије, као и преставници ЗУОВ Србије.

Основна тема овог скупа, посвећеног професионалном развоју запослених у образовању била је " Нови едукатори за комплексне изазове".

Између осталог размотрени су најновији трендови у учењу ( Jaap van Lakerveld, професор Универзитета у Гронингену - Холандија), тзв CLIMATE пројект ( Asa Morberg, декан Педагошког факултета у Стокхолму – Шведска), Радно окружење – Ulla Lindgren, унверзитетски професор, Шведска, Професионални развој усмерен на наставника (David Mc Murtry –УК – професор Универзитета у Абердину – Шкотска и Сања Миловић, директор ЗУОВ Хрватске). Са актуелним дешавањима у образовању упознао нас је Koos Koopman, универзитетски професор из Холандије. Радом конференције руководила је Бригита Жарковић Адлешић – председник Европске асоцијације за едукацију наставника, представник Словеније.