У среду, 26. јуна 2024. године, одржана је завршна активност Програма за талентоване и надарене ученике у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац.
Активности у оквиру програма за талентоване и надарене ученике трајале су четири месеца, а успешно су одржане уз финансијску подршку града Лесковца, а у сарадњи са Технолошким факултетом Лесковац, Народном библиотеком "Радоје Домановић" Лесковац, Народним музејем Лесковац и Историјским архивом Лесковац.
Учесници програма били су ученици седмих и осмих разреда основних школа града Лесковца, а његов циљ био је да млади људи стекну нова знања и вештине из области физике, хемије и историје.
Директорка Центра, Анђела Костић Минић, истакла је вишеструки значај овог програма: "Учење је само један сегмент којим смо се бавили ових неколико месеци. Наша идеја и жеља је да се ова дивна деца повежу, зближе, да Научни клуб постане место где ће се и након завршеног програма учесници сретати, дружити, размењивати идеје о потенцијалним будућим заједничким активностима и пројектима."