Садржаји који су били представљени четвртог дана Европске недеље истраживача јесу радионица "Средњовековна знамења" и Округли сто "Жене у науци и уметности".

У сарадњи са Народним музејем Лесковац реализована је радионица за ученике Основне школе "Коста Стаменковић" из Лесковца. На овој радионици они су се бавили средњовековним знамењима која представљају најлепша уметничка достигнућа тог периода. Учесници ове активности су се упознали са хералдиком ,вексилологијом и српском средњовековном историјом опробали у решавању квизова и штафурама попуњавали шаблоне неких од грбова.

У поподневнима сатима одржан је Округли сто "Жене у науци и уметности". Шта је оно што разликује и што је заједничко за истраживачки рад научнице и уметнице, као и то где свака од њих налази инспирацију за своје идеје представиле су наше истакнуте Лесковчанке др Александра Цветановић Кљакић, добитнице Данубиус-ове награде за младог научника Србије за 2019. годину и мр Марија Петковић, истакнута ликовна уметница и чланица УЛУС-а.