Центар за стручно усавршавање у образовању је 1. јуна 2019. године реализовао једнодневни семинар за наставнике основних и средњих школа града Лесковца. За семинар „Како да наставник постане добар говорник“ Центар за стручно усавршавање у образовању има акредитацију од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања на 8 бодова стручног усавршавања у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину и налази се под каталошким бројем 462. 

Реализатори семинара су:  Сања Ђорђевић, мастер филолог; Анка Ивановић, професор разредне наставе, Центар за стручно усавршавање у образовању; Оливера Ивановић, професор разредне наставе, Центар за стручно усавршавање у образовању; Лидија Крстић Стојичић, магистар дидактичко - методичких наука, Центар за стручно усавршавање у образовању. 

На овом семинару наставници су радили на планирању јавног излагања за практичну примену у настави, вештинама говорништва, како да научене вештине прилагоде у раду са децом различитог узраста и различитог нивоа знања.