Препознавши потребу за подршком како запосленима у просвети, тако и родитељима ученика, Центри за стручно усавршавање у образовању у Нишу и Лесковцу и Центар Психонега, покренули су трибине на тему менталног здравља, васпитања и сродних питања. 

Трибина "Ментално здравље - Ви питате" одржана је  22. јуна 2019. године у Центру за стручно усавршавање у образовању. Учесници су били: учитељи, васпитачи, наставници, стручни сарадници, родитељи и грађани заинтересовани да питају и чују више о менталном здрављу деце и одраслих из угла припадника различитих струка.

 

 

Реализатори трибине били су: 

  • Валентина Николић, психолог и сертификовани гешталт психотерапеут. Такође је на трећој години едукације за Балинт водитеља, запослена у Медицинској школи у Грачаници и Центру Психонега.
  • Стеван Станојевић, психолог, педагог, когнитивно-бихејвиорални психотерапеут под супервизијом, заступник Центра Психонега. Аутор је и реализатор више психолошких едукација и семинара

Планирано је да се у наредном периоду настави са одржавањем оваквих стручних скупова на којима ће заинтерсовани грађани моћи да се информишу о актуелним питањима.