Још један сегмент, који се посебно допао деци, Програма за талентоване и надарене ученике јесте посета Музеју илузија и Музеју Николе Тесле у Београду.
У петак, 21. јуна 2024. године, групе које прате научне области физику и хемију упутиле су се на научни излет и истраживачки задатак.
Нисмо пропустили прилику да научимо нешто о перцепцији, људском мозгу као и да сазнамо више о наукама попут оптике, геометрије, биологије и психологије. Храбро смо ускочили и у вртлог илузије коју ствара Вортеx тунел 🙃😁🥴
Овај фантастични свет илузија није нас оставио равнодушним и подсетио нас је да су претпоставке које имамо о свету који нас окружује понекад заиста само – претпоставке.
Наше истраживање и пут довео нас је и до јединственог Музеја "Никола Тесла". Упловили смо у Теслин свет и истражили његов животни пут од првог сусрета са науком, константне потребе за усавршавањем, па све до досегнутих брилијантних висина. Поред упознавања са Теслиним открићима имали смо прилику да видимо и испробамо научне експонате али и одгледамо кратак документарни филм о животу Николе Тесле.
Утисак = 10!