Центар за стручно усавршавање у образовању у сарадњи са Мрежом РЦ и ЦСУ Србије 19. марта 2023. године организовао је једнодневну обуку намењену наставницима у основним и средњим школама града Лесковца на тему „Примена географско информационих система у настави“.
 
Учесници семинара су били укључени у реализацију у сваком сегменту. Делили су своја искуства о раду у ГИС-у, о раду са ученицима и примени географских карата на настави. Били су заинтересовани за алате, онлајн платформе које су биле представљене на семинару, а имали су прилику да их испробају на рачунарима. Кроз дискусију на крају првог дела међусобно су поделили нове идеје које могу да се примене у настави у учионици, на терену и екскурзијама. Већина учесника савладала је коришћење софтвера Google Earth кроз студију случаја и успешно направила своју прву карту.
 
Семинар су реализовали: Никола Младеновић, мастер, Центар за развој неформалног образовања грађана; Тијана Јаковљевић, мастер, Универзитет у Београду – Географски факултет и Дуња Сотоница, мастер, Центар за развој неформалног образовања грађана.