Међународни дан бицикла - 3. јун који се од пре две године обележава широм света, данас је обележен у Центру за стручно усавршавање.

Сведоци смо да у данашњем времену бројна истраживања показују тенденцију наглог пораста нивоа штетних гасова. Наша суграђанка Весна Ђорђевић, једна од учесница Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији овог проблема нашла је управо у бициклу, и то соларном бициклу. Главни циљ је максимално искоришћење сунчеве енергије и смањење емисије штетних гасова. Управо је ово разлог што ову манифестацију обележавамо заједно са нашим суграђанима који су дали свој допринос када је конструкција и модернизација бицикла у питању. 

„Имајући у виду да се сунчева енергија може искористити у многе наменске сврхе, дошла сам до идеје да пројектујем, а самим тим и направим соларни бицикл. Овај бицикл користи сунчеву енергију за покретање Теслиног погонског електромотора.“

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Након дуже паузе и онлајн активности активности се физички враћају у простор Центра за стручно усавршавање у образовању!
 
Научни клуб Лесковац ће у среду 3. јуна 2020. године са почетком од 12 часова са својим суграђанима обележити Међународни дан бицикла.
 
Наши суграђани који су израдили соларни бицикл и бицикл на електро погон представиће своје изуме заинтересованим грађанима.
 
Очекујемо Вас!
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У петак, 22. маја, објављена је прелиминарна листа Јавног позива Центра за промоцију науке за финансијску подршку пројектима промоције науке у 2020. години.

Учесници имају право на увид у поднету документацију, а приговоре на ранг-листу могу поднети на имејл адреси Центра (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) у року од три радна дана од објављивања листе. Рок за слање приговора је среда, 27. мај, у 17 часова.

 

Прелиминарну ранг листу можете наћи на сајту Центра за промоцију науке.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

 

Добродошли у виртуелни Мај Месец Математике!

 

Ове године због епидемиолошке ситуације у нашој земљи сви садржаји који се реализују у оквиру обележавања Маја Месеца Математике биће реализовани у онлајн окружењу.

 

Све о активностима које је ове године планирао и предвидео Центар за промоцију науке можете наћи ОВДЕ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

 

Центар за промоцију науке је и ове године расписао Јавни позив за подношење пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2020.години. Јавни позив је отворен од 2. до 27. априла 2020. године.

Пријава се као и сваке године подноси у онлајн апликацији путем сајта Центра за промоцију науке, а више информација о Јавном позиву можете наћи на следећем линку:

http://elementarium.cpn.rs/u-centru/javni-poziv-2020/?fbclid=IwAR3PN7qB-x8dVgI7oJ8vfIVtHee_j_-cZaRdc2Z6AYoyyGEiLhtmbVUFKuk.

Напомена: Услов за подношење пријава у 1. категорији је реализација пројекта у два научна клуба и добијање сагласности истих!

Како бисте се на време информисали и  добили сагласност научног клуба, молимо Вас да своје предлоге пројеката доставите најкасније до 22. априла на наведене мејл адресе стручних сарадника Научног клуба Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац.

Све потребне информације о Jавном позиву можете добити од сарадника Центра за стручно усавршавање у образовању путем мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или броја Центра за промоцију науке 060 70 40 178.

 

У нади да наука живи без обзира на тренутну ситуацију позивамо Вас да ОСТАНЕТЕ КОД КУЋЕ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s