У склопу Зимске школе у сарадњи са Школом страних језика "Britannica" из Лесковца у понедељак 4. фебруара одржана је радионица "Healty eating habits".

Радионици је присуствовало 20 ученика нижих разреда основне школе.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У суботу 2. фебруара у оквиру Зимске школе одржане су две радионице за ученике основних школа и то радионица "Преточимо знање у практичан рад" и "Средњевековни витез - стреличарство". 

На радионици "Преточимо знање у практичан рад" ученици су имали прилике да са најсавременијом опремом (електронске компоненте, кола и мерна опрема) кроз практичан рад опробају и испитају струјно коло. Практичним радом су формуле, законе и рачунице потврђивали из другог, интересантнијег угла. Они су експериментисањем проверавили своје али и познате теорије и да заједно са вршњацима испробају вежбе и провере своје знање. Реализатор радионице био је професор Електротехничког факултета Данијел Данковић.

Поред ове одржана је и радионица на којој су се присутни ученици упознали са историјатом витештва и опробали у гађању луком и стрелом. Ову активност релаизовао је Центар традиционалних вештина Витез.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Прва активност Зимске школе коју организује Научни клуб Центра за стручно усаршавање у образовању у периоду од 1. до 14. фебруара 2019. године је радионица "Lingua Around the World". 

Овој активности која је одржана 1. фебруара присуствовало је 30 ученика основних школа. 

Радионицу су реализовале професорке енглеског језика Центра за учење страних језика Lingua.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У оквиру школице новинарства у организацији Научног клуба Центра за стручно усавршавање одржана је радионица фотографије. 

Радионицу је реализовао Томислав Стојковић, стручни сарадник Центра, за ученике који ће пратити активности Зимске школе. 

Мали новинари су се упознали са суштином и основама рада са професионалним дигиталним фотоапаратом, елементима прављења квалитетног и жељеног снимка, кадрирањем, приказом и испробавањем различитих објектива. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У Центру за стручно усавршавање у образовању је у суботу 26. јануара одржана радионица на тему новинарства којој су присуствовала деца, која ће извештавати о догађајима током Зимске школе.

Мали новинари сазнали су како се пишу вести, припрема и води интервју, а са тајнама новинарства упознала их је Емилија Младеновић, дипломирани новинар/журналиста, новинар Југмедие.

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s