У организацији Аутономног женског центра (АЖЦ) Београд у просторијама  Центра за стручно усавршавање у образовању од уторка, 24. маја до четвртка 26. маја одржан је семинар на тему: „Насиље у породици и институционална заштита“ и  „Организовање конференција случаја за заштиту од насиља у породици“. Семинару је присуствовало 33 учесника.

Програм развоја добрих пракси у области насиља у породици од 2002.године развија едукативне програме за представнике релевантних институција укључених у решавање проблематике насиља у породици са циљем да се унапреди реакција/одговор јавних служби на проблем насиља у породици.

Едукативни програм повезује основна теоријска знања из области насиља у породици са вештинама професионалаца у примени знања и базирање на искуствима АЖЦ у раду са женама жртвама насиља, искуствима у сарадњи са представницима релевантних институција и најбољим праксама земаља које сличне програме спроводе дуже време.

Акредитовани програми пролазе редовну контролу квалитета од стране Републичког или Покрајинског завода за социјалну заштиту.

Лиценциране тренерице: Марија Банаух Брусин,социјална радница, Јеца Недељков, психолог и испред АЖЦ-а Данијела Пешић, дипл.соц.радница, асистент на пројекту.