Погодака: 2016
У понедељак, 5. јула 2021. године, на петогодишњицу постојања Научног клуба Лесковац, у Центру за стручно усавршавање у образовању отворен је први Мејкерс спејс на југу Србије.
Мејкерс спејс отворен је на иницијативу Центра за промоцију науке, а уз подршку Теленор фондације и града Лесковца са идејом промоције науке кроз овај стваралачки кутак.
У нашој Мејкерс кухињи позвани ће бити сви и појединци и удружења али и школе које ће моћи да своју практичну наставу реализују баш овде у Центра за стручно усавршавање у образовању.
 
Директорка Центра за стручно усавршавање Анђела Костић Минић поздравила је све присутне и рекла:
 
„Оно што бисмо тренутно могли назвати круном наше досадашње сарадње са Центром за промоцију науке, јесте данашње отварање Мејкерс спејса. Срећни смо због чињенице да је ово, после Београда, Кикинде и Шапца, тек четврти по реду Мејкерс у Србији, који отварамо на иницијативу Центра, а уз подршку Теленор фондације. Иако на први поглед можда делује као обична радионица, концепт Мејкерса је много више од тога. Наиме, ради се о месту где свако ко жели да постане члан може да реализује своје идеје, и то уз потпуно бесплатно коришћење расположивих ресурса.“