Погодака: 1475

skelet sistemНакон поставке два нова експоната "Илузија столице" и "Сунчани сат", Парк науке у Лесковцу постао је богатији за још један научни експонат "Човек систем". 

25. маја 2021. године у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац, поводом поставке овог новог научног експоната, в.д. директора Центра, Анђела Костић Минић обратила се медијима на конференцији одржаној тим путем. Објаснила је да је Парк науке замишљен као учионица на отвореном у којој је сваки експонат распоређен да би могао да се посматра као 3Д уџбеник и да омогући стицање знања на мало другачији начин - кроз игру и забаву. Такође је нагласила да је Парк отворен за све ученике, колеге, наставнике, али и за све оне који су заинтересовани да дођу и да се упознају са науком кроз неки други угао.

skelet sistem

 

Овај научни екпонат чини скелет одраслог човека и скелет детета који се налазе један поред другог ради лакшег визуелног упоређивања и идентификовања појединачних делова скелета.Стручни сарадник Центра и Научног клуба Лесковац, Оливера Ивановић, говорила је подробније о екпонату, шта он представља и чему служи.

 
Експонати у Научном парку финансирани су од стране Центра за промоцију науке у склопу Јавног позива, а све уз подршку локалне самоуправе града Лесковца.
 
Посетите нашу учионицу на отвореном и истражите све научне експонате!
 
 

У наставку можете погледати фотографије са конференције за медије и исечак из емисије "Вести" телевизије К 1.