Погодака: 758
У уторак, 13. септембра 2022. године, у Скупштинској сали града Лесковца одржан је састанак представника града Лесковца, Школске управе и Центра за стручно усавршавање у образовању са директорима предшколске установе, основних и средњих школа и координаторима тимова за професионални развој у школама.
Састанак је отворила директорка Центра за стручно усавршавање у образовању Анђела Костић Минић која је нагласила важност стручног усавршавања и говорила о организацији семинара и могућностима укључивања већег броја просветних радника.
Члан Градског већа мр Бранкица Стаменковић је истакла да наставници имају кључну улогу у остваривању ученичких постигнућа, зато је неопходно континуирано стручно усавршавање. Такође је указала на чињеницу да град Лесковац, поред средстава које издваја за несметано функционисање свих институција образовања на територији града, и ове године издваја 1,5 милиона динара за стручно усавршавање запослених у образовању.
Истакнуто је да је циљ оснивања Центра за стручно усавршавање управо и организација програма стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника и да за ову школску годину Центар има акредитацију за 14 програма које је данас представио.
На састанку су размењена искустава представника Тимова за професионални развој, представљени семинари од стране Лидије Крстић Стојичић, саветника за стручно усавршавање ЦСУ, подељене брошуре и постигнут договор око формирања група за бесплатне семинаре и процедури пријављивања учесника на обуке.
Колики је значај постојања Центра за стручно усавршавање у образовању у нашем граду истакла је и Марина Илић, начелница Школске управе. Она је истакла значај овакве подршке града као привилегију за наставнике, васпитаче и стручне сараднике са територије града Лесковца који могу бесплатно да се усавршавају.