Да ли сте знали да у нашем граду живи један од најуспешнијих енигмата у Србији? Дејан Минић, решавач и састављач ребуса, је ове године подржао Зимску школу и припремио ребусе за све заинтересоване.  Његови радови објављују се на порталима и у часописима у Србији, Црној Гори, Македонији, Хрватској....Такође је освајач бројних домаћих и интернационалних награда.

 Током Зимске школе у периоду од 10. до 19. јануара биће организовано онлајн такмичење у решавању ребуса.

Ребуси ће се обајвљивати на сајту (www.csuleskovac.edu.rs) и профилима друштвених мрежа Центра за стручно усавршавање у образовању (Instagram i FB: @csuleskovac) сваког другог дана почевши од понедељка 10.1.2022. године.

Последњег дана, у среду 19.1.2022. године, биће објављена два ребуса. Након њиховог објављивања потребно је на мејл Центра (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) послати решења свих шест ребуса заједно. Онај ко први буде послао сва тачна решења, добиће награду.

 

Упутство за решавање ребуса: Бројеви код речи „поставка“ означавају број слова у речима онога што видите на слици, док бројеви код речи „решење“ показују број слова у речима у решењу.

 ПРВИ РЕБУС МОЖЕТЕ НАЋИ ОВДЕ.