Европска ноћ истраживача се у Србији одржава последњег петка у септембру већ тринаест година за редом.

И ове године, у сарадњи са Технолошким факултетом Лесковац, Народним музејем Лесковац, Градском библиотеком “Радоје Домановић“, Природно - математичким факултетом Универзитета у Нишу, ЈП Србија шуме, али и истакнутим појединцима, Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац припремио је сјајне радионице, научни пикник, акције, експерименте... Приметићете да је програм врло зелен, а разлог за то је тема ове Европске ноћи истраживача која нас води у свет екологије. Управо је ово и разлог зашто смо толико пажње посветили еко темама и очувању животне средине.

                                                                                             ОЗЕЛЕНИ НАУКОМ !

У сарадњи са Технолошким факултетом Лесковац покушаћемо да дамо одговоре на следећа питања: да ли је могуће направити биогориво без употребе штетних хемикалија само од састојака који се могу наћи у домаћинству?Да ли је могуће штампати одећу природним бојама и да ли пластична флаша може да постане женска чарапа или кеса?

Повешћемо вас на „ Зелени пикник“ у Градском централном парку где ћемо представити зашто су важне шуме, какве последице оставља ерозија, како раде вулкани...

Овогодишња поставка наших другара са Природно - математичког факултета Универзитета у Нишу биће само увод у једну од најстаријих биолошких дисциплина, кроз приказ живог и препарираног материјала зоолошких колекција, од древних сведока наше еволуције до савремених, специјализованих врста.

Мноштво занимљвости очекује вас на  више локација у нашем граду 24. септембра !

 

Завирите у програм Научног клуба Лесковац и истражите шта вас очекује у овој незаборавној ноћи!