НАЗИВ ПРОГРАМА: ХОРИЗОНТАЛНО УЧЕЊЕ/УСАВРШАВАЊЕ НАСТАВНИКА – ОСЛОНАЦ ЗА БОЉA ПОСТИГНУЋА УЧЕНИКА 

ДАТУМ  И ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 25. фебруар 2018. године од 10:00 сати                         

 КАТАЛОШКИ БРОЈ: 502                                                               

ТРАЈАЊЕ: један дан (8 бодова) 

РЕАЛИЗАТОРИ: Иван М. Недељковић, дипломирани психолог, стручни сарадник-психолог, Прва крагујевачка гимназија у Крагујевцу; Бојана Поповић, дипломирани психолог, стручни сарадник-психолог, Прва техничка школа у Крагујевцу; мср Невена Шћепановић, дипломирани филолог (англиста), стручни сарадник за избор програма сталнног стручног усавршавања, Центар за стручно усавршавање запослених у образовању у Крагујевцу 

ЦИЉНА ГРУПА: наставник изборних и факултативних предмета, васпитач у дому ученика, стручни сарадник у школи, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник), наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, наставник стручних предмета – средња стручна школа, наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју, наставник у школи за образовање одраслих, наставник општеобразовних предмета – у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне) 

ОПШТИ ЦИЉЕВИ: Развој културе учења и стварање заједнице учења унутар установе/школе кроз хоризонтално учење/усавршавање и сарадњу унутар установе и локалне заједнице у функцији унапређивања квалитета образовно-васпитног рада и постизања бољих постигнућа ученика. 

СПЕЦИФИЧНИ ЦИЉЕВИ: Подизање свести наставника, родитеља и ученика о важности хоризонталног учења/усавршавања и препознавање значаја сарадње међу наставницима (унутар установе/школе и на локалу) на квалитет наставног процеса, учење ученика и постигнућа ученика; Јачање компетенција запослених у образовању за планирање, реализацију и евалуацију стручног усавршавања унутар установе/школе; Континуирано унапређивање квалитета наставне праксе укључивањем наставника у различите колаборативне (заједничке) активности стручног усавршавања. на нивоу установе/школе и шире заједнице; Јачање капацитета наставника за проналажење и коришћење различитих метода праћења и вредновања постигнућа ученика кроз сарадњу и ху/у; Подстицање запослених у образовању за праћење ефеката ху/у на постигнућа ученика. 

ТЕМЕ ПРОГРАМА:

  • Хоризонтално учење и усавршавање;
  • Активности хоризонталног учења/усавршавања;
  • Планирање, реализација и евалуација хоризонталног учења/усавршавања;
  • Рефлексија и feedback;
  • Праћење, евалуација и унапређивање учења ученика и њихових постигнућа 

КОТИЗАЦИЈА: 1.500,00 динара. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. У позиву на број навести каталошки број семинара (502). 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ: Пријављивање телефоном на број 016/214-555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Подаци који се достављају: име и презиме учесника, јмбг, занимање, установа у којој ради и број мобилног телефона.

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s