НАЗИВ СЕМИНАРА: ФУНКЦИЈЕ ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА У РАЗВОЈУ КРЕАТИВНОГ ЧИТАЊА И РАЗУМЕВАЊА 

ДАТУМ  И ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 24. фебруар 2018. године од 10:00 сати  

КАТАЛОШКИ БРОЈ: 4                                                                                  

ТРАЈАЊЕ: један дан (8 бодова) 

АУТОРИ/РЕАЛИЗАТОРИ: др Жељко Вучковић, редовни професор, Педагошки факултет у Сомбору; др Весна Црногорац, виши дипл. библиотекар, дипл. правник, Факултет уметности у Нишу 

ЦИЉНА ГРУПА: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, стручни сарадник у школи 

ОПШТИ ЦИЉЕВИ: Стицање знања за одговорно и компетентно увођење ученика у свет „читања са разумевањем“ са циљем да се оно повеже са наставним садржајима; Усвајање вештина читања разумевањем од суштинске је важности за доживотно образовање.

СПЕЦИФИЧНИ ЦИЉЕВИ: Обученост учесника семинара за примену релевантних, научно утемељених метода и савремених трендова у развоју читања код ученика; Савремени трендови представљају корпус нових метода у подстицању креативног читања и разумевања прочитаног прилагођених интересовањима и узрасту ученика (нпр.: критичко читање лектире у школској библиотеци); Упознавање полазника са функцијама школске библиотеке (према прописима из области библиотечко-информационе делатности) које утичу на учење о важности читања, на развој културе читања, те на значај књиге као основног медија за разумевање света; Основна знања о читању у времену Интернета и нових медија, о информационом читању; о социо-психолошким аспектима читања у савременом свету, о креативном читању. 

ТЕМЕ СЕМИНАРА:

  • Функције школских библиотека: образовно-васпитна; културна и информациона;
  • Креативно читање и разумевање: појам и значај;
  • Савремени трендови у подстицању и развоју читања;
  • Читање у времену Интернета и нових медија;
  • Критичко читање лектире у школској библиотеци.

КОТИЗАЦИЈА: 1.500,00 динара. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. У позиву на број навести каталошки број семинара (4). 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ: Пријављивање телефоном на број 016/214-555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Подаци који се достављају: име и презиме учесника, јмбг, занимање, установа у којој ради и број мобилног телефона.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s