У Центру за стручно усавршавање у образовању су претходног викенда, у суботу и недељу 10. и 11.децембра, одржана три семинара за запослене у образовању.

У суботу је реализован семинар "Да у школи другарство не боли-програм превенције вршњачког насиља", коме је присуствовало 29 наставника, учитеља и стручних сарадника Јабланичког округа. Реализатори семинара биле су: Сања Живковић,дипл.дефектолог специјални педагог, Лидија Крстић Стојичић, магистар дидактичко-методичких наука и Анка Ивановић,мастер образовних политика.

Првог дана викенда почела је и обука за родитеље и васпитаче, под називом "Монтесори код куће", коју су реализовале спец. Ержебет Бедросиан, стручни сарадник-педагог, специјалиста предшколске педагогије и Монтесори едуцатор и  Дајана Шимић, Монтесори васпитач-инструктор. Ова обука била је дводневна.

У недељу је реализован и једнодневни семинар "Аутизам и говорно-језички поремећаји", коме је присуствовало 25 васпитача, учитеља, наставника и стручних сарадника. Овај семинар реализовали су: Миодраг Николић, дипломирани дефектолог олигофренолог и специјални педагог и Снежана Китановић, дипломирани логопед.