Погодака: 2584
У петак 18. јануара је у Центру за стручно усавршавање одржан стручни скуп "Интеркултурална мрежа пријатељства" на коме су представљени резултати пројекта у коме је учествовало одељење  IV-3 ОШ „Јосиф Костић“ са својом учитељицом Драгицом Антанасијевић.
 
Циљ пројекта je повезивање деце из целог света и остваривање четири од седамнаест циљева Уједињених нација - Квалитетно образовање.
Пројекат је трајао 9 седмица током којих су ученици и наставници добијали задатке и радили на њиховој реализацији. Све активности су фотографисане, снимани су клипови, писани извештаји и све то објављивано на друштвеним мрежама и у затвореној групи на фејсбуку. Пројекат је окупио наставнике и ученике из 30 земаља света. Број учесника се стално мењао и повећавао.
Ученици су активно радили на задацима по завршетку којих је требало организовати презентовање урађеног. Све наравно не би могло бити успешно урађено без велике помоћи и подршке родитеља, јер већи део задатака деца су радила после наставе.
 
Утисци деце након завршених задатака и презентације у школи су веома позитивни и што је најважније, они су много научили.