НАЗИВ ПРОГРАМА: ОД ШКОЛСКЕ ПРИРЕДБЕ ДО ПОЗОРИШНЕ СЦЕНЕ 

ДАТУМ И ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 23. новембар 2019. године од 9:00 сати 

КАТАЛОШКИ БРОЈ: 985                                    

ТРАЈАЊЕ: један дан (8 бодова) 

ОБЛАСТ: уметности 

АУТОРИ/РЕАЛИЗАТОРИ: Золтан Фридман, позоришни редитељ-луткар аниматор, Градско позориште „Рума„; Миодраг Крчмарик, глумац, Факултет уметности Приштина - Косовска Митровица; Зоран Илић, професор разредне наставе, ОШ „Светозар Марковић„ Лесковац; Душан Благојевић , дипломирани филолог за српску и компаративну књижевност, Гимназија Лебане 

ЦИЉНА ГРУПА: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју, наставник у школи за образовање одраслих, наставник изборних и факултативних предмета, васпитач у предшколској установи, васпитач у дому ученика, стручни сарадник у предшколској установи, стручни сарадник у школи, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник) 

ОПШТИ ЦИЉ: Оспособљавање запослених у образовању за примену драмских и/или позоришних техника у образовању и јавним сценским наступима. 

СПЕЦИФИЧНИ ЦИЉЕВИ: Упознавање са развојем и улогом драме у образовању; Упознавање са појмом и фазама драмских и позоришних техника; Разумевање различитих начина примена драмских техника у разреду; Овладавање позоришним техникама у припреми представе са ученицима; Подигнут ниво вештина запослених у образовању за припрему представа са ученицима за наступе на позоришним фестивалима и смотрама. 

ТЕМЕ ПРОГРАМА:

Појам, улога и место драме у образовању; Како драматизовати и адаптирати текст; Рад са глумцима и књига режије; Рад са глумцима – децом; Глума и сценски покрет; Рад са глумцима, децом – Физичка радња; Машта и оригиналност; Представа са приредбе у позориште.

КОТИЗАЦИЈА: 2.000,00 динара уз могућност плаћања на две месечне рате. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. У позиву на број навести каталошки број семинара (985). 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ: Пријављивање на телефон 016/214-555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Подаци који се достављају: име и презиме учесника, јмбг, занимање, установа у којој ради и број мобилног телефона.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s