НАЗИВ ПРОГРАМА: РАЗГОВОР О КЊИЗИ У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У ФУНКЦИЈИ СОЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ УЧЕНИКА И ПРЕВЕНЦИЈЕ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА 

ДАТУМ И ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 11. фебруар 2019. године од 10:00 сати 

КАТАЛОШКИ БРОЈ:

ОБЛАСТ: библиотекарство 

АУТОРИ/РЕАЛИЗАТОРИ: Весна Црногорац, доктор културолошких наука и комуникологије, Центар за интегритет Ниш; Жељко Вучковић, доктор наука, Педагошки факултет у Сомбору 

ЦИЉНА ГРУПА: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, стручни сарадник у школи 

ОПШТИ ЦИЉ: Стицање знања за креативно коришћење ресурса библиотеке усмерено ка превенцији вршњачког насиља, као и усвајање вештине читања са ученицима кроз брижљив одабир литературе и разговор о њој усмерено на подстицање самоактуализације и социјализације ученика. 

СПЕЦИФИЧНИ ЦИЉЕВИ: Увођење и активна примена модела ''Разговор о књизи'' (др. назив за ''развојну библиотерапију'') у школској библиотеци намењен свим ученицима, са посебним акцентом на ученике ''склоне'' вршњачком насиљу. Систематизовање библиотечке грађе и извора у циљу њиховог адекватног одабира за рад са ученицима која служи првенствено: развоју њихове писмености (посебно језичке); разрешавању дилема; подстицању разговора и решавању вршњачких проблема; Подстицање разумевања мултикултуралности и креативности кроз сензибилитет за прихватање различитости и њено позитивно вредновање у друштву; Разумевање и примена процеса читања и разговора о прочитаном у библиотеци са циљем да ученик дође до нове и позитивне врсте разумевања себе и својих вршњака. 

ТЕМЕ ПРОГРАМА:

Упознавање са програмом обуке: циљеви, исходи, ефекти; Увођење у појмове и значај концепта „Разговор о књизи“ као и веза са превенцијом вршњачког насиља у библиотеци; Врсте читања за „Разговор о књизи“ и њихова примена у школској библиотеци; Одабир литературе и систематизација грађе за успешно подстицање и вођење разговора о књигама; „Разговор о књизи“ у школској библиотеци: Вежбе. 

КОТИЗАЦИЈА: 1.800,00 динара уз могућност плаћања на две месечне рате. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. У позиву на број навести каталошки број семинара (4).

ПРИЈАВЉИВАЊЕ: Пријављивање на телефон 016/214-555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Подаци који се достављају: име и презиме учесника, јмбг, занимање, установа у којој ради и број мобилног телефона.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s