НАЗИВ ПРОГРАМА: МЕТОДЕ ОЧУВАЊА ЖИВИХ ВРСТА У EKS SITU УСЛОВИМА 

ДАТУМ И ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 04. фебруар 2019. године од 10:00 сати 

КАТАЛОШКИ БРОЈ: 793                                       

ТРАЈАЊЕ: један дан (8 бодова)

ОБЛАСТ: природне науке 

АУТОРИ/РЕАЛИЗАТОРИ: Бојан Златковић, др биолошких наука, Природно-математички факултет, Универзитет у Нишу; Славиша Стаменковић, др биолошких наука, Природно-математички факултет Универзитета у Нишу; Светлана Тошић, др биолошких наука, Природно-математички факултет Универзитета у Нишу

ЦИЉНА ГРУПА: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа 

ОПШТИ ЦИЉ: Унапређење васпитно-образовног рада у настави биологије, екологије и заштите природе, кроз имплементацију нових сазнања о заштити врста и очувању природних ресурса.

СПЕЦИФИЧНИ ЦИЉЕВИ: Упознавањем са савременим биотехнолошким трендовима који су у служби очувања значајних, пре свега угрожених биљних врста у ex situ условима (изван природних станишта), наставници стичу професионалну компетенцију за модернију реализацију наставе с нагласком на мотивациони и стимулативни аспект креативног и применљивог учења; Овладавање методама и техникама лабораторијског рада у циљу осавремењавања наставе. 

ТЕМЕ ПРОГРАМА:

Одабрана легислатива везана за биодиверзитет и диверзитет лишаја као биоиндикатора животне средине; Очување угрожених биљних врста флоре Србије изван њихових природних станишта; Примери из праксе; Култура биљних ткива in vitro и њен значај у очувању природних популација; Перспективе и проблеми; Интродукција биљног материјала у културу in vitro, практични рад.

КОТИЗАЦИЈА: 1.800,00 динара уз могућност плаћања на две месечне рате. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. У позиву на број навести каталошки број семинара (793).

ПРИЈАВЉИВАЊЕ: Пријављивање на телефон 016/214-555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Подаци који се достављају: име и презиме учесника, јмбг, занимање, установа у којој ради и број мобилног телефона.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s