НАЗИВ ПРОГРАМА: КАКО ДА НАСТАВНИК ПОСТАНЕ ДОБАР ГОВОРНИК 

ДАТУМ И ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 17. новембар 2019. године од 9:00 сати 

КАТАЛОШКИ БРОЈ: 462                                        

ТРАЈАЊЕ: један дан (8 бодова)

ОБЛАСТ: општа питања наставе

Компетенције за поучавање и учење – K2
Унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области) – П3

АУТОРИ/РЕАЛИЗАТОРИ: Сања Ђорђевић, мастер филолог; Анка Ивановић, професор разредне наставе, Центар за стручно усавршавање у образовању; Оливера Ивановић, професор разредне наставе, Центар за стручно усавршавање у образовању; Лидија Крстић Стојичић, магистар дидактичко-методичких наука, Центар за стручно усавршавање у образовању 

ЦИЉНА ГРУПА: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, наставник стручних предмета - средња стручна школа, наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју, наставник у школи за образовање одраслих, наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник изборних и факултативних предмета, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник) 

ОПШТИ ЦИЉ: Оснаживање наставника за овладавање техника јавног излагања у групи са децом и одраслима уз развијање иновативних приступа рада у настави. 

СПЕЦИФИЧНИ ЦИЉЕВИ: Пружање подршке наставницима за овладавање ефикасним техникама планирања јавног излагања у циљу унапређивања наставе; Развијање иновативних приступа рада у настави; Унапређивање знања и вештина за јавно излагање; Оспособљавање наставника за откривање узрока и преовладавање тешкоћа приликом јавног излагања; Мотивисање наставника за веће учешће у јавним излагањима, као и самосталне примене истог у раду са ученицима и одраслима; Разумевање практичних примена вештине говорништва. 

ТЕМЕ ПРОГРАМА:

Представљање програма, циљева и садржаја обуке; Наставник - некад и сад; Значај стилова учења за планирање јавног излагања; Јавно презентовање у групи са децом и одраслима и вештине говорништва; Планирање јавног излагања за практичну примену у настави; Кораци у припреми јавног презентовања у групи са децом и одраслима; Како научене вештине прилагодити у раду са децом различитог узраста и различитог нивоа знања; Евалуација. 

КОТИЗАЦИЈА: 1.600,00 динара уз могућност плаћања на две месечне рате. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. У позиву на број навести каталошки број семинара (462). 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ: Пријављивање на телефон 016/214-555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Подаци који се достављају: име и презиме учесника, јмбг, занимање, установа у којој ради и број мобилног телефона.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s