НАЗИВ ПРОГРАМА: МЕТОДЕ НАСТАВЕ И УЧЕЊА 

ДАТУМ  И ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 25. март 2018. године од 9:00 сати                                                    

КАТАЛОШКИ БРОЈ: 411                                                           

ТРАЈАЊЕ: један дан (8 бодова) 

РЕАЛИЗАТОРИ: Марина Петровић, професор информатике, Педагошки факултет у Сомбору, Катедра за информатику и медије са методиком наставе информатике, Сомбор; Вања Јеремић, педагог, Основна школа „Анта Богићевић“, Лозница; Сандра Кнежевић, педагог, Прва економска школа, Београд; Душанка Маринковић, педагог, Основна школа „др Бошко Вребалов“, Меленци; Зорица Прокопић, професор рачунарства и информатике, Техничка школа, Лозница 

ЦИЉНА ГРУПА: наставник предметне наставе – основна школа, стручни сарадник у школи, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник), наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, наставник стручних предмета – средња стручна школа, наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју, наставник у школи за образовање одраслих, наставник општеобразовних предмета – у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник изборних и факултативних предмета, васпитач у предшколској установи, васпитач у дому ученика, стручни сарaдник у предшколској установи 

ОПШТИ ЦИЉЕВИ: Јачање стручних компетенција наставника у поучавању и повећање квалитета наставе кроз рад са различитим методама наставе и наставним системима као и мотивација ученика за учење уз упознавање техника учења. 

СПЕЦИФИЧНИ ЦИЉЕВИ: Систематизација знања о наставним методама, облицима и средствима за рад са ученицима; Упознавање наставника са карактеристикама традиционалног и савремених наставних система; Повећање квалитета наставе кроз упознавање са различитим методама наставе и начинима њихове примене; Мотивација наставника и ученика у процесу учења; Усвајање и примена модела активне наставе; Оспособљавање наставника да науче ученике да уче кроз упознавање ученика са различитим техникама учења. 

ТЕМЕ ПРОГРАМА:

  • Наставне методе, облици, средства;
  • Савремени наставни системи и методе наставе;
  • Учење учења;
  • Педагошка клима;
  • Комуникацијске вештине;
  • Мотивација за учење -примери добре праксе. 

КОТИЗАЦИЈА: 1.500,00 динара. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. У позиву на број навести каталошки број семинара (411). 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ: Пријављивање на телефон 016/214-555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Подаци који се достављају: име и презиме учесника, јмбг, занимање, установа у којој ради и број мобилног телефона.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s