Погодака: 756

Центар за стручно усавршавање шесту годину заредом организује активности у оквиру Маја месеца математике. Ове године тема су математика и гејминг. М3 поставља питање: да ли су игре ипак више од игре? На ово питање, одговори ће се тражити кроз различите формате: интерактивне изложбе, математичко-драмске радионице, експонате, предавања итд. Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара.

Радионица „ЕдуГејминг – игре као средство за учење“ одржана је у среду, 18. маја 2022. године у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању.

Аутор и реализатор ове активности је Стевица Јанковић, професор информатике. Ученици од 5. до 8. разреда основих школа имали су прилику да прате предавање Улога интеракције човека и машине – Human Computer Interaction (HCI) и шта све она укључује. На радионици су представљене и најбоље игре за учење математике: Minecraft education edition, Tamis Tower, Unity, Toon Math, Sudoku, Wuzzit Trouble итд.