Погодака: 2683

letnja skola zadnjaУ летњој учионици Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац, у уторак, 22. септембра 2020. године, одржана је последња радионица у оквиру Летње школе Научног клуба Лесковац “Научно летњи изазов ” 2020.

 

Упркос целокупној ситуацији везаној за пандемију КОВИД-19, Центар за стручно усавршавање у образовању Лесковац није дозволио да традиција одржавања Летње школе буде прекинута. С тога је у стилу „превазиђи – прилагоди – импровизуј“ овогодишња школа у складу са горепоменутом ситуацијом морала бити благо модификована како би њено одржавање било могуће. Прве активности у циљу промоције и популаризације науке успешно су реализоване у периоду од 19. до 21. августа.


Ученицима старијих разреда, основних школа града Лесковца, саветница Центра Лидија Крстић Стојичић причала је о превенцији вршњачког насиља. Радионица је имала за циљ да информише ученике VII и VIII разреда основне школе о појму, типовима и карактеристикама вршњачког насиља са освртом на електронско насиље и утицају медија на развој и понашање деце, као и да оспособи ученике за уочавање разлика и сличности учесника у свим облицима вршњачког насиља. Након реализације ученици су добили смернице које указују на пожељне облике реаговања уз истицање значаја превенције.