Погодака: 2676

pametna klupa

 У петак, 10. јулa, на дан рођења Николе Тесле, Дан науке ове године обележили смо у складу са мерама борбе против ширења вируса Ковид 19.

 

У сусрет овом дану компанија Телеком Србија поставила је „Паметну клупу" у дворишту Центра за стручно усавршавање у образовању која je уједно и део Парка науке.


„Паметна клупа“ поклон је Центру и граду Лесковцу и омогућиће посетиоцима Парка науке извођење радионица у областима обновљивих извора енергије и заштите животне средине. Поред места за предах, бесплатног интернета и соларног пуњача, Лесковчани ће захваљујући „Паметној клупи“ имати и доступне информације о квалитету ваздуха, нивоу буке у окружењу, као и о температури и ваздушном притиску.

pametnaklupa

 

Овај вишенаменски, модерни, урбани мобилијар осмислио је и развио тим младих стручњака компаније „Strawberry energy“.


Пошто данас нисмо могли да се са својим сарадницима и посетиоцима видимо лицем у лице позвали смо их све да у току данашњег дана на инстаграм профил instagram.com/csuleskovac уз #dannauke2020 објаве своје научне изазове/експерименте и да на овај начин обележимо овај дан.

 

 

Емисија РТС-а "Ово је Србија" емитована је 10.07.2020. Један од прилога из те емисије био је о Дану науке и постављању паметне клупе у нашем Центру.