Погодака: 2113

У понедељак 2. децембра одржана је конференција за медије на којој су представљене активности и најављен почетак пројекта "3Д ера младих дизајнера".

У оквиру програма подршке младима Србије под називом „Знање зна будућност“ Центар за стручно усавршавање у образовању и Научни клуб Лесковац добили су подршку за релизацију пројекта „3Д ера младих дизајнера“. Средства за реализацију овог пројекта обезбедила је компанија „ДИС“. 

Циљеви пројекта „3Д ера младих дизајнера“ су  упознавање ученика са технологијама које им иначе нису доступне у редовној  настави и оснаживање ресурса Научног клуба који су свакодневно доступни школама, наставницима, ученицима, али и осталим љубитељима науке и научних достигнућа.

У оквиру пројекта ће укупно бити реализовано 40 радионица у којима ће учествовати 80 ученика и 8 наставника техничког и информатичког образовања из свих основних школа града Лесковца. 

Учесници ће проћи петодневне обуке на којима ће се посредством адекватног плана и програма оспособити за 3Д моделирање и финалну израду 3Д модела. Након завршетка пројекта, учесници ће имати прилике да и сами покажу стечена знања у наредним манифестацијама и активностима Научног клуба, а све са циљем промоције науке и нових технологија.

Прве радионице биће одржане у суботу и недељу 7. и 8. децембра 2019. године. Радионце ће реализовати професор Саша Илић.