У четвртак 13. децембра су у Лесковцу одржане две радионице у оквиру пројекта "Преточимо знање у практични рад" који реализује Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању уз финансијску подршку Центра за промоцију науке.

У ОШ “Вук Караџић” у Лесковцу одржана је радионица којој је присуствовало 15 ученика седмог разреда одељења за математичке таленте. ОШ “Вук Караџић” у Лесковцу је једина школа у Јабланичком и Пчињском округу која испуњава законске услове и верификована је за овакав вид образовања.  Рад са овим ученицима јасно је показао да практичан рад ученицима много значи, али и да је он прилично олакшан ако ученици имају добру теоријску основу.

Тога дана је такође у Гимназији Лесковац реализована радионица за ученике прве године, која је била прилагођена њиховом нивоу знања. Након презентације „Електрицитет и електрична енергија“ ученици су се упознали са електронским компонентама, анализирали су електричне шеме састављене од ових компонената, а након тога су их и практично реализовали. Општи утисак је да је радионица одлично прихваћена од стране ученика с обзиром да им је ово био први пут да практично примене стечено теоријско знање.