И ове године је Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању у сарадњи са Предшколском установом "Вукица Митровић" из Лесковца реализовао још један научни вашар. Тема овогодишњег панађура дидактичких средстава и активности била је "Рециклирана пластика, чиста фантастика!".

Панађур реклаже трајао је 7. и 8. новембра на више локација у граду, а највећи број активности реализован је у Центру за стручно усавршавање у образовању.

Главни део чинила је изложба дидактичких средстава од рециклиране пластике коју су израђивала деца са родитељима и васпитачима. Најбољи радови награђени су на почетку самог догађаја, чије је отварање пратила и модна ревија од рециклираних материјала.

Поред изложбе деца су могла да погледају какве се игре и играчке могу играти са чеповима и да се у њима опробају; да виде како се плете торба и прави сукња од пластичних кеса и како се израђују беџеви од пластичних чаша. Деца су такође имала прилику и да са експертима из ове области разговарају о значењу и значају рециклаже за очување и заштиту животне средине.

Ову манифестацију поред Центра за стручно усавршавање подржала је и  Градска управа града Лесковца - Одељење за заштиту животне средине, Народни музеј Лесковац, Хемијско - технолошка школа "Божидар Ђорђевић Кукар" Лесковац, Основна школа "Вожд Карађорђе" Лесковац, Ротари клуб, Технолошки факултет Лесковац, Геронтолошки центар Лесковац, Школа за текстил и дизајн Лесковац и Народна библиотека "Радоје Домановић" Лесковац.