У понедељак 30. октобра 2017. године је у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу почела реализација пројекта „Елемент у покрету“. Активности овог пројекта финансијски су подржане од стране Центра за промоцију науке.

Проблем на који су аутори и реализатори пројекта утичу је чињеница да наставни план не предвиђа упознавање ученика разредне наставе 3. и 4. разреда са хемијским елементима на било ком нивоу.

У пројекту се полази од основних принципа учења и постепеног напредовања ученика ка даљем усвајању нових знања путем откривања и буђења раног интересовања код ученика за науку а све кроз едукативну друштвену игру "ЕЛЕМЕНТ У ПОКРЕТУ". Аутор и реализатори пројекта су Весна Стојановић, професор хемије, Драгана Марковић, професор хемије и Зоран Илић, учитељ.

Деца, правилима сличним у игри "Не љути се човече" користе велику сунђерасту коцку и креативан испис Периодног система на великој церади простртој на поду учионице, уче онда када највише воле, а то је током игре. Реализација пројекта упућује ученике на перцепцију околине са хемијским светом у њиховој непосредној близини.

Да би победили у играма потребно вам је знање и срећа.

У овој игри срећу доноси мантра : „Бацам коцку по Периодном систему елемената!"