Realizovan projekat "Dodir hemije i fizike"

U subotu 25. novembra 2017. godine u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju realizovan je projekat „Dodir hemije i fizike“.

Prva radionica bila je dramski prikaz iz života dva naučnika koji opisuje njihovu saradnju i proces naučnog otkrića. Kreativno izražavanje učenika bilo je oplemenjeno realnim ogledima elektrolize. Na osnovu ogleda učenici su vršili merenja mase izdvojenog bakra na katodi i zaključili da ona zavisi od jačine struje i vremena.

Fokus druge radionice bio je na  primeni elektrolize kroz proces galvanizacije, posrebrivanje nakita i objašnjavanje dobijanja čistih supstanci.

45 učenika osnovnih škola grada Leskovca imalo je prilike da kroz izvođenje ogleda elektrolize bakra, procesa galvanizacije i istorijskom pričom saradnje jednog hemičara i fizičara, shvate značaj interdisciplinarnosti i povezanost hemije i fizike.

 

Razvijanje samostalnosti u izvođenju ogleda i iniciranje veće zastupljenosti eksperimenata u nastavi bio je samo jedan od ciljeva projekta „Dodir hemije i fizike“ koji će živeti i nakom završetka u Naučnom klubu Leskovac.

 
Korisni linkovi ...

mpn

zov

ceo

nps

mreza

f1-latinica

rcsmederevo

rcuzice

rccacak

rckrusevac

rckikinda

rcsabac

rcnis

rckanjiza

rckragujevac

rcknjazevac

rcnovipazar

 

CSU Informator pdf