Početak projekta "Element u pokretu"

U ponedeljak 30. oktobra 2017. godine je u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu počela realizacija projekta „Element u pokretu“. Aktivnosti ovog projekta finansijski su podržane od strane Centra za promociju nauke.

Problem na koji su autori i realizatori projekta utiču je činjenica da nastavni plan ne predviđa upoznavanje učenika razredne nastave 3. i 4. razreda sa hemijskim elementima na bilo kom nivou.

U projektu se polazi od osnovnih principa učenja i postepenog napredovanja učenika ka daljem usvajanju novih znanja putem otkrivanja i buđenja ranog interesovanja kod učenika za nauku a sve kroz edukativnu društvenu igru "ELEMENT U POKRETU". Autor i realizatori projekta su Vesna Stojanović, profesor hemije, Dragana Marković, profesor hemije i Zoran Ilić, učitelj.

Deca, pravilima sličnim u igri "Ne ljuti se čoveče" koriste veliku sunđerastu kocku i kreativan ispis Periodnog sistema na velikoj ceradi prostrtoj na podu učionice, uče onda kada najviše vole, a to je tokom igre. Realizacija projekta upućuje učenike na percepciju okoline sa hemijskim svetom u njihovoj neposrednoj blizini.

Da bi pobedili u igrama potrebno vam je znanje i sreća.

U ovoj igri sreću donosi mantra : „Bacam kocku po Periodnom sistemu elemenata!"

 
Korisni linkovi ...

mpn

zov

ceo

nps

mreza

f1-latinica

rcsmederevo

rcuzice

rccacak

rckrusevac

rckikinda

rcsabac

rcnis

rckanjiza

rckragujevac

rcknjazevac

rcnovipazar

 

CSU Informator pdf