У суботу 25. новембра 2017. године у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању реализован је пројекат „Додир хемије и физике“.

Прва радионица била је драмски приказ из живота два научника који описује њихову сарадњу и процес научног открића. Креативно изражавање ученика било је оплемењено реалним огледима електролизе. На основу огледа ученици су вршили мерења масе издвојеног бакра на катоди и закључили да она зависи од јачине струје и времена.

Фокус друге радионице био је на  примени електролизе кроз процес галванизације, посребривање накита и објашњавање добијања чистих супстанци.

45 ученика основних школа града Лесковца имало је прилике да кроз извођење огледа електролизе бакра, процеса галванизације и историјском причом сарадње једног хемичара и физичара, схвате значај интердисциплинарности и повезаност хемије и физике.

Развијање самосталности у извођењу огледа и иницирање веће заступљености експеримената у настави био је само један од циљева пројекта „Додир хемије и физике“ који ће живети и наком завршетка у Научном клубу Лесковац.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s