Obeležen Dan nauke

U ponedeljak je u organizaciji Naučnog kluba Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležen Dan nauke 10. jul.

Dan rođenja Nikole Tesle obeležava se svake godine raznim aktivnostima koje promovišu nauke.

Veliki broj posetilaca imao je priliku da vidi interaktivne postavke i učestvuje u radionicama iz raznih naučnih oblasti.

Profesori Tehničke škole "Rade Metalac", Saša Stanković, Aleksandra Đorđević, Aleksandar Gajić i Marko Tonić,predstavili su resurse i eksponate svoje ustanove, dok se profesor Tehnološkog fakulteta iz Leskovca, dr Dragan Cvetković, predstavio izvođenjem eksperimenata. Nastavnici fizike Dragan Stošić i Predrag Stojanović prezentovali su prošlogodišnji i najavili novi projekat, koji su podržani od strane Centra za promociju nauke, a Dragan Golubović, takođe nastavnik fizike, predstavio je svoj projekat Crno-beli svet.

Opšta bolnica Leskovac i profesor Nenad Pešić dali su svoj doprinos u organizaciji Dana nauke i omogućili realizaciju radionice "Nasleđivanje i određivanje krvnih grupa"

 

Učesnici Dana nauke imali su prliku da čuju nešto više o starim Slovenima u vizantijskim izvorima ranog srednjeg veka, kao i o tome "Šta je to prirodno". Prvu radionicu realizovao je Vladimir Petković, savetnik Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju sa učenicima Aleksandrom Milovanović, Milanom Milenković i Danilom Đorđević, a drugo interaktivno predavanje realizovao je dr Vladimir Prokopović.

Uz podršku Centra za promociju nauke i nastavnice biologije Suzane Pejić, građani koji su učestvovali u Danu nauke, mogli su da kroz mikroskope posmatraju ljudska tkiva.

Arheolog Nebojša Dimitrijević realizovao je radionicu Priče o iskopinama, gde su deca imala priliku da stave u ulogu istraživača.

 

 
Korisni linkovi ...

 

mpn

zov

ceo

nps

mreza

f1-latinica

rcsmederevo

rcuzice

rccacak

rckrusevac

rckikinda

rcsabac

rcnis

rckanjiza

rckragujevac

rcknjazevac

rcnovipazar

 

CSU Informator pdf