У оквиру Маја месеца математике - М3 ове године смо по први пут имали прилику да учествујемо у Научном каравану. Ова активност била је један од начина да ученици који су постигли запажене резултате на такмичењима из математике и информатике буду награђени за свој успех. 

Научни караван осмишљен је као путујући аутобус, који ће ученицима, наставницима, студентима и професорима из 15 градова широм Србије омогућити једнодневну посету са циљем подстицања вршњачке едукације, партиципативности, међугенерацијског учења и отвореног начина размишљања. Ова активност реализује се уз подршку компаније Schneider Electric која је глобални лидер у управљању енергијом и аутоматизацији.

У периоду од 10. до 30. маја у Силосима Београд доступан је бесплатни програм за све заинтересоване чији је циљ да кроз изложбе, радионице, интерактивне поставке, експонате и математичке представе приближи неке важне научне чињенице из области математике и информатике. 

У четвртак 26. маја 2022. године 45 ученика са територије Јабланичког округа посетило је ову манифестацију. 

Поред учешћа у Математеатру опробали су се у игри "Тајни агент 314", возили коцкоцикл, упознали са процесом настајања видео игара,  опуштали се у рестарт соби математике тишине, забавили у тетрис соби и учествовали у још доста интересантних активности.

 

Након овог једнодневног научног излета ученици су се у своје школе вратили пуни позитивних утисака, нових знања и са ставом да и математика може бити забавна!