Центар за стручно усавршавање у образовању у сарадњи са ОШ „Васа Пелагић“ Лесковац и Вега омладинским центром, партнером глобалног покрета Design for Change за Србију

позива Вас на радионицу са презентацијом примера добре праксе

„Примена „design thinking“ методе у пројектној настави“

Радионица ће се одржати у петак 25. јануара 2019. године у Центру за стручно усавршавање у образовању (Лесковачког одреда бр. 6) са почетком од 18.00 часова.

Реализатори:

Василики Акритидоу, партнер Design for Change за Србију,

Татјана Илић, наставница грађанског васпитања 

Design for Change је светски покрет, основан у Индији 2009. године, који се бави оснаживањем деце за самостално осмишљавање пројеката који утичу на окружење и доносе позитивне промене. До сада је у програм укључено око 65 000 наставника и

350 00 000 деце из свих крајева света.

“Design thinkig” је савремена метода учења путем истраживања и открића, а остварује се кроз креативан рад. Применом ове методологије у реализацији ЈА МОГУ пројеката покрета Design for change, код деце се јачају тзв. вештине за 21. век: комуникација, тимски рад, критичко размишљање, предузетништво, решавање проблема...

Позивамо заинтересоване наставнике разредне и предметне наставе, као и васпитаче у припремним предшколским групама да кроз креативну радионицу упознају кораке у реализацији дечјих пројеката Design for Change, као и пример добре праксе наставнице грађанског васпитања у ОШ “Васа Пелагић”, Татјане Илић, чији су ученици представљали свој ЈА МОГУ пројекат на светској коференцији у Тајпеју (Тајван, децембар 2018. године).

Design for Change је тренутно једина организација која се бави промоцијом пројектне наставе и даје шансу креативним просветним радницима да прикажу пројекте које раде са својим ученицима јавно и чак и на светском нивоу! 

Присуство радионици је бесплатно, а у складу са Правилником о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника учесници ће добити потврду са бројем сати трајања (2 бода). 

Пријављивање телефоном на 016/ 214 555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Потребни подаци: име, презиме, установа, број мобилног телефона. 

Било би нам задовољство да се одазовете нашем позиву и будете један од учесника.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s