У петак 9. новембра обележено је осам година рада Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу, који је отворен 11. новембра 2010. године са циљем да омогући, организује и прати стручно усавршавање запослених у предшколским установама и школама региона у складу са њиховим потребама. 

За ових осам година организован је велики број активности и развијено много партнерстава са представницима образовно васпитних установа на републичком и локалном нивоу, представницима локалне самоуправе, установама културе, здравства, социјалне заштите, удружења из области спорта, невладиних организација и многим другима. 

Развијајући сарадњу са другим институцијама у складу са савременим достигнућима, технолошким развојем и потребама друштвене заједнице Центар за стручно усавршавање у образовању поштује највише етичке и професионалне стандарде, тежи да максимално подигне ниво, обим и квалитет широке палете услуга коју пружа.

Задњих неколико година уз подршку Центра за промоцију науке и локалне самоуправе, проширена је делатност кроз отварање Научног клуба и знатно унапређен његов рад.

Бројним пројектима и манифестацијама као што су: Дан науке, Научни камион, Ноћ истраживача, Панађур науке, .... отворена су врата Центра и за оне најмлађе, ученике и студенте.

Као резултат веома успешне сарадње Центра за стручно усавршавање, Центра за промоцију науке и града Лесковца тога дана отворен је Парк науке. За сада су постављена три експоната која су изабрана по Јавном позиву Центра за промоцију науке у Београду и то: „Ремен систем“, „Шапталице“ и „Ботаничка слагалица“. Циљ је да број експоната сваке године буде већи, а понуда садржајнија. Експонате је израдила Техничка школа „Раде Металац“ из Лесковца. 

Отварањем парка стварају се услови да наука у Лесковцу буде афирмисана на занимљив и интерактиван начин. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s