Центар за стручно усавршавање у образовању позива Вас да учествујете на предавању 

БУКирање лектире: како да обавезно читање ван школе постане слободније и атрактивније

 

Предавање ће се одржати  30. маја 2018. године у Центру за стручно усавршавање у образовању (Лесковачког одреда бр. 6) од 17:00 до 18:30 часова.

Уз подршку Центра за стручно усавршавање у образовању предавање ће одржати Милица Вучковић, професор књижевности, књижевни критичар, докторанд на Филозофском факултету у Новом Саду.

На предавању ће бити изнети предлози, савети и трикови за приступ и обраду слободних лектира. На који начин е-ера може да помогне развоју читалачког укуса код ученика и буђењу истраживачког духа једно је од питања о коме ће се разговарати. Ово предавање замишљено је као давање предлога за слободне лектире и на који начин их обрађивати на часовима и ван њих, како би се подстакло читање. 

Постоји та контрадикторна чињеница у савременом свету: са повећањем могућности сазнања, смањила се жеља за сазнањем. Мноштво понуда и информација младе људе као да не привлачи, већ гуши. Књиге нису потиснуле е-књиге него дисплеји на којима се врте најчешће небитни садржаји. Дидактички приступ више не делује, ново време тражи нова изражавања и позивања на уметност, књижевност, науку. Не напустити е-еру, искористити је, али не бити од ње искоришћен – то су изазови и императиви последњих година свим професијама, а нарочито онима на којима се јача највећа сила: ум. 

У складу са Правилником о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника учесници ће добити потврду са бројем сати трајања. 

Котизација: 200,00 динара. Уплату извршити на жиро рачун: 840-946668-90. Позив на број 023. 

Пријављивање телефоном на 016/ 214 555 или на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Потребни подаци: име, презиме, установа, број мобилног телефона.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s